Festival BachTribute otvorí herečka E. Vášáryová

03.07.2013 Banská Štiavnica

Banská Štiavnica 3. júla (TASR) - Herečka Emília Vášáryová otvorí dnes večer v Kostole sv. Kataríny v Banskej Štiavnici festival BachTribute - Pocta Bachovi. Otvárací koncert bude v interpretácii Ensemble Spectrum a pokračovať bude klavírnym koncertom Zuzany Vontorčíkovej a Petra Nágela.

Kostol sv. Kataríny bude centrom festivalového diania aj vo štvrtok, 4.júla. Večer sa tam uskutoční koncert popredného slovenského huslistu Milana Paľa a klaviristu Adama Stráňovského. Ešte pred tým sa ale vo farskom kostole Nanebovzatia Panny Márie uskutoční organový koncert Márie Šimúnovej.

V piatok, 5. júla bude koncert aj na štiavnickej Kalvárii. Predstaví sa na ňom Andrej Turčín (husle) a Katarína Lepková (flauta). Večer opäť v Kostole sv. Kataríny bude vystúpenie súboru Altra Musica Ensemble. V sobotu sa vo farskom kostole Nanebovzatia Panny Márie uskutoční hlavný koncert BachTribute, Pocta Johannovi Sebastianovi Bachovi. Interpretmi budú Marek Štrbák (organ) a HolackýTrio.

Pocta Bachovi - BachTribute, chce podľa organizátorov priniesť nový pohľad na Bachove skladby. Chce poukázať na krásu skladieb a priviesť návštevníkov do veľkolepej atmosféry.
 

Vyberte región